AN00182 HID Class with linux host

Technical questions regarding the xTIMEcomposer, xSOFTip Explorer and Programming with XMOS.
pasau
Experienced Member
Posts: 72
Joined: Fri Dec 06, 2013 7:05 pm

AN00182 HID Class with linux host

Postby pasau » Mon Mar 02, 2020 11:06 pm

I found that this application example with the xCORE-200 explorerKIT platform does not work for me on a linux host. I can't move the mouse. I tried 2 different machines, but it works on a Windows host. The CDC example AN00184 works though.

the mouse seems to be seen properly as input device from the kernel log:

Code: Select all

dmesg -T | grep -i usb | tail -n 7
[Mon Mar  2 15:46:31 2020] usb 2-3: new high-speed USB device number 7 using xhci_hcd
[Mon Mar  2 15:46:31 2020] usb 2-3: New USB device found, idVendor=20b1, idProduct=1010, bcdDevice=10.00
[Mon Mar  2 15:46:31 2020] usb 2-3: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
[Mon Mar  2 15:46:31 2020] usb 2-3: Product: Example HID Mouse
[Mon Mar  2 15:46:31 2020] usb 2-3: Manufacturer: XMOS
[Mon Mar  2 15:46:31 2020] input: XMOS Example HID Mouse as /devices/pci0000:00/0000:00:14.0/usb2/2-3/2-3:1.0/0003:20B1:1010.0002/input/input26
[Mon Mar  2 15:46:31 2020] hid-generic 0003:20B1:1010.0002: input,hidraw0: USB HID v11.10 Mouse [XMOS Example HID Mouse] on usb-0000:00:14.0-3/input0
Of course, i have no problem with any other mouse, which is what makes this suspicious, maybe a driver issue. does anyone have the same issue?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests