Issues with build app_usb_aud_mic_array using different Target

XCore Project reviews, ideas, videos and proposals.
bhanuprakashbv
Member++
Posts: 20
Joined: Wed Sep 06, 2017 10:13 pm

Issues with build app_usb_aud_mic_array using different Target

Postby bhanuprakashbv » Fri Oct 13, 2017 8:56 pm

Hi,

When I tried to build "app_usb_aud_mic_array" using sliceKIT Core Board (XU216), I am getting below errors. How to resolve those?

use of undeclared identifer `PORT_USB_RX_READY' XUD_Ports.xc /module_xud/src line 13 C/C++ Problem
initializer element is not constant XUD_Ports.xc /module_xud/src line 12 C/C++ Problem
use of undeclared identifer `p_for_mclk_count' main.xc /module_usb_audio line 369 C/C++ Problem
initializer element is not constant XUD_Ports.xc /module_xud/src line 13 C/C++ Problem
initializer element is not constant audiohw.xc /app_usb_aud_mic_array/src/extensions line 10 C/C++ Problem
use of undeclared identifer `PORT_USB_TX_READYOUT' XUD_Ports.xc /module_xud/src line 11 C/C++ Problem
use of undeclared identifer `PORT_PLL_REF' audiohw.xc /app_usb_aud_mic_array/src/extensions line 10 C/C++ Problem
use of undeclared identifer `PORT_USB_TX_READYIN' XUD_Ports.xc /module_xud/src line 12 C/C++ Problem
initializer element is not constant XUD_Ports.xc /module_xud/src line 11 C/C++ Problem

Thanks,
Bhanu
User avatar
infiniteimprobability
XCore Expert
Posts: 874
Joined: Thu May 27, 2010 10:08 am
Contact:

Postby infiniteimprobability » Fri Oct 20, 2017 9:29 am

Looks like the USB port defines are not specified. Which target exactly are you using? What is the exact part number of the board you have? There are two versions of slicekit supporting USB for xcore 200
bhanuprakashbv
Member++
Posts: 20
Joined: Wed Sep 06, 2017 10:13 pm

Postby bhanuprakashbv » Mon Oct 23, 2017 7:18 pm

target is 2i8o2.
part number is XP-USB-MIC-UF216

I am not getting working firmware for this device. I posted this question in couple of threads but no answer.
I have built "app_usb_aud_mic_array" application using default configuration and flashed onto board.

I want to Connect Board to PC and get audio samples from mic. But issue is "Device is not detecting".

How to solve this.
User avatar
infiniteimprobability
XCore Expert
Posts: 874
Joined: Thu May 27, 2010 10:08 am
Contact:

Postby infiniteimprobability » Tue Oct 24, 2017 4:58 pm

Sorry - I'm getting confused here.
First you say you are trying to target the slice kit now you say you are targeting XP-USB-MIC-UF216 (microphone array board). The original issue was build related and now it is device no detected - Which is it? Please clarify.

Take a look at Makefile. You will see that the first 2 in 2i8o2 means USB audio 2.0

If you are running windows (I do not know what host OS you have) then you will need an additional driver for USB audio 2.0

Try using 1i8o2 - any host OS will support USB audio 1.0

Return to “Projects”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests